The Selection: 35 meisjes strijden voor 1 prins

Titel
The Selection
Auteur
Kiera Cass
Serie
The Selection #1
Uitgeverij
HarperTeen
Jaar
2012
Pagina's
336
Beoordeling
★★★★
Overall Score
Rating Summary

Om te vieren dat in mei het vierde deel van The Selection serie verschijnt, ga ik deze maand de gehele serie herlezen en elke vrijdag een recensie online plaatsen. Zelf kocht ik The Selection in 2013 zonder het lezen van de achterkant, de mooie cover was voor mij voldoende.  Een boekenbon van the American Bookcenter (mijn favoriete boekwinkel in Amsterdam!) gaf mij de gelegenheid om meteen deel één en twee in huis te halen – en achter elkaar te verslinden..

The Selection - Kiera Cass

De strijd om het hart van prins Maxon

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.

It’s always the fear of looking stupid that stops you from being awesome.

America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

The Selection - Kiera Cass

Het boek leest als een reality-tv programma

Ik heb The Selection, het verhaal van America Singer die geselecteerd wordt om te strijden voor het hart van Prins Maxon, met veel plezier gelezen. Tijdens het lezen moest ik vaak denken aan het televisieprogramma The Bachelor, wat ik stiekem erg leuk vind om naar te kijken (Ik geef het toe: zo’n beetje alle datingshows op televisie horen tot mijn guilty pleasures..)

One day you will fall asleep in my arms every night. And you’ll wake up to my kisses every morning.

In The Selection staat de liefde centraal. Zelf vind ik het heel fijn dat de liefde tussen America en Maxon langzaam opbloeit en dat ze de tijd nemen om elkaar te leren kennen. Ik denk dat dit een realistische weergave is van de liefde – iets wat we niet altijd in Young Adult boeken terugvinden. Ik vind dat de gevoelens van America sowieso heel echt overkomen, je voelt echt met haar mee omdat ze haar jeugdliefde Aspen achter heeft moeten laten. Maar ik moet wel zeggen dat ik het verschrikkelijk vind dat ook in dit boek weer een love triangle centraal staat..

Het boek is bovendien erg goed geschreven, waardoor je het het liefst aan één stuk door uitleest. The Selection is echt te omschrijven als een page turner! Helaas heb ik wel het gevoel dat de world building niet echt toereikend is – ik zou zoveel meer willen weten over het land Illéa en de verschillende groepen waarin de bevolking verdeeld is.

Al met al leest The Selection meer als een liefdesverhaal in plaats van een dystopisch verhaal. De schrijfstijl en de realistische personages maken het boek een echte pageturner. Een aanrader voor als je in de mood bent voor een zwijmelverhaal!

The Selection - Kiera Cass

De-Selectie
De Selectie verscheen ook in het Nederlands.

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan