Oog op de Toekomst

Oog op de Toekomst is een blog boordevol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction. Wat in april 2015 begon als een hobby is intussen uitgegroeid tot een serieuze website met recensies over de meest uiteenlopende boeken binnen het sci-fi genre.

Met Oog op de Toekomst wil ik aantonen dat Science Fiction een heel veelzijdig genre is en meer te bieden heeft dan enkel space operas en aliens. Ik schrijf over Young Adult en volwassen boeken en besteed aandacht aan nieuw verschenen titels alsook klassiekers. Maar – en dat is misschien het allerbelangrijkste – ik probeer vooral ook veel verschillende thema’s aan bod te laten komen.

https://www.oogopdetoekomst.com/wp-content/uploads/2017/09/the-power-1-640x427.jpg
https://www.oogopdetoekomst.com/wp-content/uploads/2018/08/CijfersOog-mei2018.jpg

Cijfers en Statistieken

Gemiddeld trekt Oog op de Toekomst iedere maand 1826 unieke bezoekers (met 3122 pageviews), berekend over de afgelopen zes maanden. Mijn beste maand ooit was november 2017 met het mooie aantal van 2230 unieke bezoekers.

Via Bloglovin’ heb ik 218 volgers en via WordPress zijn dat er 191.

Naast de website heeft Oog op de Toekomst ook een aantal social media kanalen. Ik ben te volgen op Twitter (666 volgers), Instagram (938 volgers) en Facebook (150 likes).

Recensies

Als blogger heb ik veel contact met uitgeverijen en auteurs. Zij benaderen mij voor het schrijven van recensies. Ik verdien echter op geen enkele manier geld aan deze blog – en ondanks dat ik gratis boeken verkrijg bevatten mijn recensies altijd mijn eerlijke mening.

Meer informatie hierover vind je in mijn recensiebeleid.

Tussen de Sterren - Katie Khan
https://www.oogopdetoekomst.com/wp-content/uploads/2017/10/tad001-640x427.jpg

Interviews en workshops

Tevens heb ik al een aantal keren auteurs mogen interviewen voor een publiek en ben ik ook beschikbaar om workshops te geven.

  • Moderator Clavis Book Café, Uitgeverij Clavis (28-04-2018)
  • Spreker: pitch over de ultieme dystopie, een wereld zonder boeken (Fahrenheit 451), Dag van het Fantastische Boek, Amsterdam, Lebowski Publishers (14-04-2018)
  • Workshop ‘Literair Vloggen’, Slotdag ‘de Inktvinger’ (15-03-2018)
  • Interview met Tad Williams (USA), Boekenbeurs Antwerpen (29-10-2017)
  • Interview Estelle Maskame (SCT), Boekenbeurs Antwerpen (05-11-2016)
  • Boekpresentatie Heksenhoeve – An Janssens (BE), Boekenbeurs Antwerpen (01-11-2016)
  • Interview Morgan Blade (BE), Bibliotheek Gent (15-10-2016)
  • Workshop boekbloggen, Jongerenambassadeurs Bibliotheek De Krook (14-09-2016)

Meer informatie is te vinden in mijn persoonlijke portfolio

Vlogs

Als blogger word ik regelmatig uitgenodigd voor evenementen. Van perspresentaties en signeersessies tot leesclubs of brainstormsessies; ik ben graag van de partij. Ik vind het altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten die net als ik een passie hebben voor boeken. Met veel plezier maak ik foto’s van dergelijke evenementen en onlangs ben ik ook begonnen met vloggen.

Bekijk mijn vlogs op YouTube

https://www.oogopdetoekomst.com/wp-content/uploads/2018/07/Visitekaartjes-640x427.jpg

Samenwerken?

Interesse in een samenwerking? Aarzel niet om me te contacteren!

Wanneer u een boek door mij wilt laten recenseren, een vraag of een opmerking heeft kunt u mailen naar marcia@oogopdetoekomst.com. Ik zal zo snel mogelijk uw vraag in behandeling nemen.

Houd wel in het achterhoofd dat deze blog een hobby naast een fulltime baan is, dus dat ik niet altijd de tijd vind om binnen 24u op mails te antwoorden.

Laatste update: 06-06-2018

Meer informatie over Oog op de Toekomst
Content op deze site valt onder mijn Copyright.
Oog op de Toekomst respecteert uw privacy.
Informatie voor uitgeverijen en auteurs.

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan