Wall-E in een schattig kinderboekje

Marcia van der Zwan17 november 201880/100
Titel
Wall E
Auteur
Vick E.
Illustrator
Scott Tilly
Jean-Paul Orpinas
Jaar
2015
Pagina's
31
Beoordeling
★★★★
Overall Score
Rating Summary

Iedere keer als ik de Boekenvoordeel bezocht, viel mijn oog op een schattig Disney boekje. En dat is vreemd, want ik ben eerlijk gezegd geen Disney fan. Maar deze  getekende variant van Wall-E, die we allemaal natuurlijk kennen uit de gelijknamige film, kon ik niet laten liggen. Was het boek net zo goed als de film?

Wall-E boekWall-E boek

Een eenzame robot op aarde

Wanneer de mensheid wegens een overvloed aan vuilnis de aarde als woonplaats heeft ingeruild voor een ruimteschip, is het de taak aan robots om de aarde weer op te ruimen en leefbaar te maken. Jaren later is alleen WALL·E, Waste Allocation Load Lifter Earth-class, nog in leven. Hij neemt zijn taak serieus en probeert nog altijd de aarde weer mooi te maken. Maar dan ontmoet hij EVE – die duidelijk van een andere planeet komt – en is zijn leven niet meer zo als het altijd geweest is.

Wall-E boekWall-E boek

Schattige illustraties en een luisterboek

Het grootste pluspunt aan dit boekje vind ik de ontzettend schattige tekeningen. Eigenlijk is Wall-E natuurlijk een animatiefilm, dus hadden ze ook rechtstreeks stills uit de film kunnen gebruiken voor dit boekje. Maar ik vind het erg leuk dat de makers voor een meer ‘getekende’ stijl gegaan zijn. Ik kan echt lang naar deze tekeningen staren en dan word ik helemaal gelukkig.

Het boekje wordt geleverd met een cd, waarop het verhaal wordt voorgelezen. Inclusief een geluidje wanneer je de bladzijde moet omslaan – zo kunnen ook kinderen die net begonnen zijn met lezen volgen. De voorleesstem van Huub Dikstaal is erg aangenaam om naar te luisteren. Wel vind ik dat het verhaal erg snel wordt voorgelezen. Tussen de verschillende paragrafen of de verschillende bladzijdes is geen enkel moment van rust, waardoor het soms wat gehaast aanvoelt. Het complete boekje wordt in ongeveer 18 minuten voorgelezen. De achtergrondgeluiden daarentegen zijn erg tof gedaan. Zo is het meer dan enkel een audioboek.

Als je de film nog niet hebt gezien, ben ik bang dat het boekje cruciale informatie ontbreekt. Het gaat allemaal zo snel. Maar aangezien ik in mijn omgeving van veel ouders hoor dat hun kindjes de film wel kunnen dromen, denk ik niet dat dit voor veel kinderen een probleem zal zijn. En voor mij als volwassen kind is het in ieder geval niet erg.

Voor één keertje moet ik eerlijk toegeven: de film is beter dan het boek. Maar dat neemt niet weg dat de tekeningen ontzettend schattig zijn. Heerlijk om in te bladeren en weg te zwijmelen bij de romance tussen Wall-E en Eve. De voorleesstem is verrassend aangenaam en de achtergrondgeluiden geven een toffe sfeer. Ik had verwacht dat de bijgeleverde cd enkel voor kindjes leuk zou zijn, maar zelf vond ik het ook heerlijk om naar te luisteren.

Wall-E boek

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan