7 Leesboeken voor fanatieke gamers #2

Vorige week gaf ik al zeven leestips voor echte gamers; boeken waarin spannende games en virtuele werelden centraal staan. Maar mijn lijstje met titels was nog niet op, dus vandaag het vervolg. Nog eens 9 boeken over games, alsjeblieft!

The Eye of Minds – James Dashner

Voor Michael en zijn medegamers kan VirtNet je stoutste dromen doen uitkomen. Hoe beter je kunt hacken, hoe leuker het wordt. Of het nou wel of niet legaal is; dat maakt niet zoveel uit. Sommige regels blijken er echter niet voor niks te zijn: een gamer blijkt mensen in VirtNet gegijzeld te houden, met afgrijselijke gevolgen. De overheid vraagt Michael in The Eye of Minds om de losgeslagen gamer op te sporen. Dat blijkt levensgevaarlijk. De grens tussen spel en echt zou weleens voorgoed kunnen verdwijnen.

boeken voor gamers

The Leveller – Julia Durango

Nixy Bauer is een Leveller. Het is haar taak om jongeren uit de virtuele wereld MEEP te slepen en terug te brengen naar hun ouders. Wanneer de ontwikkelaar van MEEP zijn eigen zoon kwijt is in de virtuele wereld komt Nixy voor de grootste uitdaging in haar carrière als bounty hunter te staan. Wyn Salvador is geen luie donder die zijn huiswerk probeert te ontsnappen. Hij wil niet gevonden worden én hij heeft zelfs een zelfmoordbriefje achtergelaten.

Armada – Ernest Cline

Zack Lightman is een fanatieke speler van de computergame Armada, wereldwijd staat hij op nummer 6. Vanuit het klaslokaal ziet hij ineens een vijandelijk toestel uit de game vliegen. Hij denkt dat hij gek is geworden. Maar de volgende dag worden Zach en vele andere uitmuntende gamers opgehaald door toestellen van de overheid. De aarde kan elk moment aangevallen worden door aliens, en de gamers zijn door Armada zo behendig in het besturen van drones om de aarde te verdedigen, dat ze worden opgenomen in een speciale unit van het leger.

Alterworld – D. Rus

Een nieuwe pandemie – genaamd het perma-effect – bedreigt de aarde. Wanneer je online aan het gamen bent, bestaat namelijk de kans dat je geest fuseert met de virtuele wereld. Mensen komen voorgoed vast te zitten in verschillende games. En wie wil er nu voor eeuwig Tetris spelen? Sommige ongelukkigen, denk bijvoorbeeld aan buitenbeentjes in de samenleving, gehandicapten en mensen met een terminale ziekte, ontvluchten het echte leven echter vrijwillig. Zo ook het hoofdpersonage Max. Maar heeft hij de juiste keuze gemaakt?

boeken voor gamers

Nexis – A.L. Davroe

In Evanescence, een stad onder een koepel, is je uiterlijk alles wat telt. Ella, als Natural Born een bijzondere schoonheid, wilde altijd het liefst zoals alle anderen zijn. Na een pijnlijke crash overlijdt niet alleen haar vader, maar worstelt ze met haar nieuwe fysieke beperkingen. Haar enige uitweg is om zichzelf te verliezen in Nexis, de populaire virtual reality game die haar vader ontwikkelde. Maar Nexis is niet het spel wat iedereen denkt dat het is.

The Six – Mark Alpert

Spierdystrofie heeft Adam bestolen van zijn mobiliteit en zijn vrienden. Binnen een jaar zal het hem ook zijn leven afnemen. Games zijn Adam’s enige uitweg uit zijn rolstoel. Wanneer een AI het computerspel hackt en dreigt het gehele menselijke ras uit te moorden, zit er niets anders op voor Adam dan zijn lichaam voorgoed te verruilen voor een machine. Samen met vijf anderen trekt hij in robotgedaante ten strijde tegen de AI.

Neuromancer – William Gibson

Tot slot mag deze klassieker niet ontbreken in mijn lijst met aanraders. Neuromancer speelt zich af in een verstedelijkte samenleving van ontzagwekkende metropolen, waar anarchie, misdaad en geavanceerde computertechnologie de sfeer bepalen. De hoofdpersoon, Case, een zogenaamde computercowboy, is één van de uitzonderlijk begaafden die via hun zenuwstelsel en brein toegang hebben tot de matrixruimte, de elektronische wereld van bestanden en programma s. Dankzij Molly, een samoerai van de straat die hem uit de onderwereld van Tokio plukt, kan hij weliswaar opnieuw aan het werk, maar het is illegaal en levensgevaarlijk. Al gauw is hij pion in een onbegrijpelijk netwerk. Zal Case zich kunnen ontworstelen aan dit web, dat allerlei mensen en zaken met elkaar verbindt en zo ja, wat blijft er dan van hem over?

Weet jij nog toffe boeken die over games gaan?

2 reacties

 • セレネ

  27 september 2016 at 08:45

  De Omnitopia-serie van Diane Duane? Ik heb boek 1 al gelezen (recensie hier).
  Verder denk ik natuurlijk ook aan Sword Art Online 😛

  Reageer

  • Marcia

   27 september 2016 at 21:20

   Bedankt voor de tip! Ik ken de omnitopia-serie nog niet 🙂

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan