In dubio op de cupido tag | Phobos – Victor Dixen

Marcia van der Zwan15 september 201680/10016
Titel
Phobos
Auteur
Victor Dixen
Serie
Phobos #1
Uitgeverij
Q
Jaar
2016
Pagina's
370
Beoordeling
★★★★
Overall Score
Rating Summary

Voor de Vlaamse blogtour van het boek Phobos door Victor Dixen, sloegen Audrey en ik de handen ineen. Eerder deze week zag je onze gezamenlijke recensievideo op haar blog. Vandaag hebben we opnieuw een video voor jullie. We maakten een tag bij Phobos: de In dubio op de Cupido tag.

6 jongens en 6 meisjes

Zes jongens en zes meisjes bevinden zich in een ruimteschip op weg naar Mars. Overal aan boord hangen camera’s, elke stap die ze zetten wordt gefilmd. De reis is namelijk ook een datingshow, die in alle landen ter wereld wordt uitgezonden: project Genesis. Elke dag mogen de jongens en meisjes zes minuten met elkaar doorbrengen. Het is de bedoeling dat er zes relaties ontstaan, zodat ze op Mars de eerste menselijke kolonie in de ruimte kunnen beginnen.

Léonor is een van de uitverkorenen. Ze is een wees en droomt er al lange tijd van haar huidige eenzame leven achter zich te laten. Als haar droom een nachtmerrie blijkt, is er alleen geen weg meer terug.

Vijf dilemma’s bij Phobos

Deze tag werkt als volgt: je krijgt vijf dilemma’s voorgeschoteld die van toepassing zijn op het boek Phobos. Iedere keer moet je een keuze maken en deze beargumenteren. Van dilemma’s over aan boord gaan van de Cupido tot het mogen lezen van een vooruitexemplaar van Phobos2; deze tag zal je aan het denken zetten!

Graag nodig ik KellyJoostVanessa en Melissa uit om zich over deze dilemma’s te buigen. Maar als jij hem ook wilt invullen, ben je natuurlijk van harte welkom 🙂 Laat dan zeker een linkje achter in de reacties.

Phobos

Mijn mening over het boek

Ik heb ontzettend genoten van Phobos. Dit datingprogramma in de ruimte voelde aan als de ultieme guilty pleasure. De schrijfstijl is fantastisch, zeker in combinatie met de hoofdstukken die de televisiebeelden beschrijven en de toffe afbeeldingen. Het boek vormt op deze manier een goede combinatie van liefde en spanning, maar het duurt wel even voor dit spannende gedeelte op gang komt. Het verhaal gaat af en toe iets te traag en veel van de uitgezette verhaallijnen zijn een inleiding op een groter geheel.

Oftewel: Phobos roept meer vragen op dan dat je antwoorden krijgt. Toch ben ik enorm benieuwd naar het vervolg – en dat moet ook wel moet zo’n einde! Het einde van Phobos kwam opeens heel onverwacht en doet je gewoon verlangen naar meer.. Ik wil heel graag weten hoe het verder gaat met de twaalf kandidaten aan boord van de Cupido.

Meer artikelen van de blogtour lezen?

Maandag – The Confession of a Book Nerd
Dinsdag – Daisies on Bookshelves
Woensdag – ZwartraafjeZwartraafje

Morgen sluit Vanessa van Mijn Brein is een Boekenkast de Vlaamse Blogtour af!

Phobos

Met dank aan L&M Books en Uitgeverij Q voor een recensie-exemplaar.

16 reacties

 • nerdygeekyfanboy

  16 september 2016 at 10:37

  Wat een leuke tag, deze ga ik zeker invullen, bedankt voor het taggen 😀

  Reageer

  • Marcia

   17 september 2016 at 13:12

   haha dat had ik toch niet verwacht van die schattige Audrey 😛

   Reageer

 • melissasbookworld

  17 september 2016 at 08:39

  Oh damn ik dacht dat ik al gereageerd had hier maar niet :O Heel erg bedankt voor de TAG, ik ga hem zsm invullen, superleuk <3

  Reageer

  • Marcia

   17 september 2016 at 13:13

   Veel plezier met invullen! 😀

   Reageer

 • zwartraafje

  17 september 2016 at 22:07

  EIndelijk is eens tag waar ik zonder al te lang nadenken elke vraag kan beantwoorden. Het helpt natuurlijk dat er geen ‘Wat is je favoriete boek?’ – exemplaren tussen staan want daar ben ik echt een ramp in. 🙂

  Reageer

 • Evelyne

  18 september 2016 at 12:32

  Wel vervelend dat er constant reclame speelt die je niet kan afzetten, zodat je het filmpje niet kan beluisteren…

  Reageer

  • Marcia

   18 september 2016 at 12:35

   hmm.. ik zie zelf nergens reclame? Kun je me vertellen waar de reclame staat, dan ga ik kijken of ik het kan afzetten!

   Reageer

   • Evelyne

    18 september 2016 at 19:00

    Die stond helemaal onderaan de pagina, onder “Met dank aan L&M Books en Uitgeverij Q voor een recensie-exemplaar.”
    Er werd het ene reclamefilmpje na het andere afgespeeld, maar nu is het enkel een foto met reclame, dus geen hinderlijk geluid, misschien hangt het af van het moment van bekijken?

    Reageer

 • Pingback: In dubio op de Cupido-tag! – Mijn B.I.E.B.

 • Pingback: In dubio op de Cupido-tag | Leave No Story Behind

 • melissasbookworld

  20 november 2016 at 11:57

  Ik moet tot grote schaamte bekennen dat ik hem nog steeds niet ingevuld heb!! Heb een enorme dip gehad met TAG posts en ben nu de laatste weken weer aan’t opkrabbelen dus ik ga er vandaag lekker mee aan de slag zodat ie snel online kan komen <3 Hij lijkt me zo leuk om in te vullen!!

  Reageer

  • Marcia

   20 november 2016 at 17:20

   haha geen probleem! Ik zie het vanzelf wel een keertje op je blog verschijnen 😉

   Reageer

 • Pingback: Phobos, Victor Dixen | IN DUBIO OP DE CUPIDO TAG

 • Pingback: Video – In Dubio op de Cupido Tag | Belle's Book Adventures

 • Pingback: 7 Science Fiction boeken voor zwijmelaars - Oog op de toekomst

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan