The Crown: een heerlijk zoetsappig einde voor The Selection

Titel
The Crown
Auteur
Kiera Cass
Serie
The Selection #5
Uitgeverij
HarperTeen
Jaar
2016
Pagina's
278
Beoordeling
★★★★★
Overall Score
Rating Summary

Zodra The Crown beschikbaar was kocht ik het ebook online. Niet wachten tot mijn bestelling aankwam, maar gewoon lezen wanneer ik wilde – dat leek me fantastisch. En dat was het: ook deze keer ging ik helemaal op in de sprookjesachtige wereld die Kiera Cass wist te scheppen. Ik genoot van begin tot eind en kan je één ding zeggen: The Crown is een waardig einde van deze heerlijke serie!

Let op: The Crown is het vijfde deel in The Selection serie. Als je de voorgaande boeken – The SelectionThe EliteThe One en The Heir – nog niet gelezen hebt, kan onderstaande review spoilers bevatten. Over The Crown zelf spoiler ik natuurlijk niet.

The-Crown-2

Eadlyn moet een keuze maken

Prinses Eadlyn, de dochter van America Singer en prins Maxon uit The Selection, is halverwege haar eigen Selectie wanneer er iets ergs gebeurd met haar moeder. Meer dan ooit moet Eadlyn de liefde van haar volk zien te veroveren, alsook het hart van één van de mannelijke kandidaten uit de Selectie. Voor wie kiest Eadlyn? Wordt het Kile, Henri, Hale of toch één van de andere kandidaten? En weet ze de onrust onder het volk van Illéa een halt toe te keren?

Iedere keer dat er een nieuw boek uitkwam in The Selection serie, begon ik van voren af aan en las ik alle boeken opnieuw. Deze keer besloot ik dat ik daar geen tijd voor had; bovendien wilde ik niet langer wachten met beginnen aan The Crown. En dat heb ik geweten: ik moest echt even denken wie wie was. Personages als Josie en Neena was ik per ongeluk helemaal vergeten, dus het duurde even om in het verhaal te komen.

Ondanks het feit dat The Selection serie voor mij gelijkstaat aan zoetsappige zwijmelverhalen, moet ik zeggen dat dit deel eindelijk toch wat diepgang kreeg. Prinses Eadlyn wil graat weten wat er speelt onder haar onderdanen en houdt zich bezig met de nationale politiek. Fijn om eindelijk wat meer te leren over het land Illéa. Maar dat is niet het enige, ons hoofdpersonage maakt behoorlijk wat persoonlijke ontwikkeling door, zeker wanneer je de vergelijking maakt met het vorige boek. Ik kan me nog herinneren dat veel mensen The Heir niet zo goed vonden, omdat ze Eadlyn een koele en afstandelijke bitch prinses vonden. In The Crown heeft Eadlyn haar leven echter gebeterd en staat ze steeds meer open voor de deelnemers van de selectie. Niet alleen leert ze de jongemannen steeds beter kennen, ook durft ze haar hart open te stellen voor de liefde.

The-Crown-4

Zoetsappig verhaal met een stoere prinses in de hoofdrol

De schrijfstijl was net als bij alle boeken in deze serie fantastisch. Je vliegt door het verhaal heen en je wilt het boek niet wegleggen. Ook de emoties kwamen zeker weer aan – ik zal eerlijk zeggen dat de tranen over mijn wangen rolden terwijl ik de laatste pagina’s las. Zo mooi!

Het einde van The Crown was wondermooi, alleen ging het me persoonlijk iets te snel. Ik wilde sowieso niet dat het verhaal afgelopen zou zijn – daarvoor heb ik al te veel boeken genoten van deze sprookjesachtige wereld – maar ik had verwacht dat we gewoon iets meer afsluiting zouden krijgen. Hoe zal het het land Illéa verder vergaan? Hopelijk komen we hier ooit nog achter, bijvoorbeeld in een novella!

The Crown is het ideale boek om te lezen met dit zonnige weer. Een zoetsappig verhaal met een stoere prinses als hoofdpersonage, dat in vergelijking met de voorgaande boeken eindelijk een beetje meer diepgang kreeg. Een mooi einde voor The Selection serie! Zelfs voor mij als niet meisje-meisje waren deze boeken heerlijk om te lezen. Hoewel ik er nooit van droomde om prinses te worden, heb ik wel genoten van een kijkje in deze wondere wereld van mooie jurken, paleistuinen vol bloemen en een paleis vol lieve bediendes. Bedankt Kiera Cass voor het scheppen van deze wereld en het bedenken van het perfecte einde!

Heb jij je Selectie-verzameling al compleet gemaakt met The Crown oDe Kroon?

The-Crown-1

Deze serie verscheen in het Nederlands bij Unieboek | Het Spectrum

De-Selectie  De-Elite  De-One  De-Prinses  de-kroon

10 reacties

 • Kiki @ De Bookgeek

  6 mei 2016 at 09:20

  Aah, nu wil ik The Crown echt gaan lezen! (Dat wilde ik eerder ook al, maar nu nú…)
  Ik vind het best jammer dat dit het laatste deel is, maar als er nog een zesde zou komen zou ik dat weer te veel vinden.
  Enne, een goede recensie. En fijn dat er geen spoilers zijn. 🙂

  Reageer

 • daenelia

  6 mei 2016 at 10:01

  Nee, dit is aan mij niet besteed. Klinkt me erg chicklit in de oren, en daar hou ik niet zo van (chicklit kan ook sprookjesachtig zijn). En matchmaking verhalen vind ik echt … niks. Dit klink als een boekserie over gearrangeerde huwelijken? Waarbij de ‘bruid’ dan een soort van keuze heeft op basis van criteria die door anderen worden voorgesteld? Of kiest ze uiteindelijk juist buiten de selectie die haar wordt voorgesteld?
  En dan nog? Wat voor baan heeft ze, is ze goed in vioolspelen of schrijft ze een dissertatie die uiteindelijk leidt tot een doorbraak in ruimtereizen? Ik ben hier echt te feministisch voor, want ik weet dat een vrouw meer is dan met wie ze uiteindelijk het bed en haar leven (voor een tijdje) deelt. 🙂
  (En ja, ik heb wel een hele reeks romannetjes in de kast staan hoor 😉 )

  Reageer

  • Marcia

   6 mei 2016 at 15:24

   Normaal gezien lees ik ook niet graag chicklits, maar voor The Selection serie maak ik graag een uitzondering. Misschien ben ik juist niet feministisch genoeg, maar ik kan mezelf heerlijk verliezen in deze zoetsappige boekenreeks 😉

   Reageer

 • mariaharut

  6 mei 2016 at 20:36

  Dit boek was echt zoooo leuk! Het was inderdaad een heerlijk zoetsappig einde! Ik vond de Selection serie pas leuk vanaf The Heir. De andere boeken vond ik echt wat minder. The One vond ik het leukst uit de eerste drie boeken maar mijn favorieten zijn toch echt wel The Heir en The Crown. Luv it!!!

  Reageer

  • Marcia

   8 mei 2016 at 16:05

   Ik vind The Heir en The Crown inderdaad ook de leukste boeken! En Eadlyn is gewoon veel leuker dan America 😉 haha

   Reageer

 • Annabel Rianne

  6 mei 2016 at 21:36

  Ik hoor iedereen altijd over deze serie, maar toch ben ik er nog nooit aan begonnen. Ik heb het gevoel dat het verhaal te zoetsappig voor me is… Ik houd van een hintje romantiek in een boek, maar in deze serie is dat het enige waar het om gaat, niet?
  Misschien dat ik het eerste deel als e-book probeer. Wie weet vind ik het zoetsappige heerlijk op bijvoorbeeld een zomervakantie… We zullen het zien!
  Wel goede review! Leuk om te lezen dat je zo enthousiast over deze serie bent 🙂
  Liefs xxx

  Reageer

  • Marcia

   8 mei 2016 at 16:06

   Zelf houd ik eigenlijk helemaal niet van zoetsappige boeken, maar voor The Selection maak ik graag een uitzondering. Op de één of andere manier vind ik deze boeken echt heerlijk! Natuurlijk heeft het verhaal weinig diepgang en is het behoorlijk voorspelbaar, maar zeker met dit zonnige weer is dat toch heerlijk om te lezen? ;D

   Reageer

   • Annabel Rianne

    9 mei 2016 at 20:52

    Klopt, in de zomer zijn contemporaries sowieso meer mijn ding! Ik zal de serie wel eens een kansje geven dan 😉

    Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan