Delirium Stories: Leer de personages uit Delirium nog beter kennen!

Marcia van der Zwan26 januari 201680/1001
Titel
Delirium Stories
Auteur
Lauren Oliver
Serie
Delirium #0.5, #1.5 en #2.5
Uitgeverij
Harper
Jaar
2013
Beoordeling
★★★★
Overall Score
Rating Summary

Deze maand heb ik met veel plezier de Delirium trilogie herlezen. Alle drie de boeken wisten me op hun eigen manier te raken. Natuurlijk had ik ook favoriete personages, waaronder Hana. Aangezien één van de novellas verzameld in het boek Delirium Stories over Hana gaat, kon ik niet anders dan ook deze kortverhalenbundel te herlezen.

Delirum Stories bevat drie korte novellas bij de Delirium serie. Let op: als je nog niet alle boeken in deze serie hebt gelezen, dan zou het kunnen dat onderstaande review spoilers bevat.

Delirium stories - Lauren Oliver

Hana

Het eerste verhaal is geschreven vanuit Hana. Al vanaf het eerste boek is zij mijn absolute lievelingspersonage. De novella speelt zich af ten tijde van de zomer in Delirium. Het is heel leuk om te lezen wat Hana allemaal bezighoudt – zeker aangezien Lena en Hana in Delirium lange tijd geen contact hebben met elkaar. Eindelijk kom je erachter wat Hana al die tijd heeft meegemaakt. Aangezien ik het kortverhaal Hana pas las na de complete trilogie was het wel een beetje lastig om me de Hana van voor The Cure weer voor de geest te halen. Maar na een paar pagina’s zat ik helemaal in het verhaal!

Annabel

De tweede novella is getiteld Annabel. In de Delirium reeks is dit personage niet enorm ver uitgediept. Haar aanwezigheid – of juist afwezigheid – is een constante factor, maar veel kom je niet over Annabel te weten. Af en toe een flashback of een droom, maar die zijn altijd vanuit het gezichtspunt van een ander personage. In deze korte novella is het eindelijk tijd om kennis te maken met de echte Annabel. Je leest niet alleen over de liefde van haar leven en haar dochters, maar ook over hoe ze bij The Resistance terecht is gekomen en haar ontsnapping uit The Crypts.

Raven

In het laatste verhaal gaat de focus naar de snoeiharde Raven. In Pandemonium en Requiem komt deze stoere chick misschien over als een harde tante – of een regelrechte bitch – maar in deze novella leer je een andere kant van Raven kennen. Bovendien vond ik het heel tof om te lezen over haar relatie met Tack en hoe deze begon. Raven is een mooi, maar ook enigszins droevig kortverhaal. Wanneer je deze novella pas na het lezen van Requiem leest krijgt het einde trouwens een nare bijsmaak.

Het enige wat nog mist in deze bundel is het kortverhaal over Alex – dat achterin Requiem gepubliceerd is. Het zou natuurlijk veel toffer zijn als deze bundel helemaal compleet was! Maar Delirium Stories verscheen voor de publicatie van Requiem, dus vandaar dat dit verhaal ontbreekt. Daarnaast zou ik nog heel graag een novella lezen over mijn andere favoriete personage: Grace. Wat heeft zij allemaal meegemaakt in de tijd dat Lena doorbracht in The Wilds? Ik denk echt dat hier nog een tof verhaal achter schuilgaat!

Als je net als ik genoot van de Delirium trilogie, dan is deze collectie novellas absoluut een aanrader. Ik vind het altijd heerlijk om dergelijke kortverhalen te lezen. Zo kun je net nog ietsje langer in de wereld van de serie vertoeven. In Delirium Stories leer je drie (bij)personages beter kennen – en je ontdekt vele details die je niet uit de boeken kon opmaken. Zeker lezen dus!

Requiem - Lauren Oliver

Eén reactie

  • Rowan

    26 januari 2016 at 10:44

    Raven – of Raaf in het Nederlands – was mijn lievelingspersonage! Ik wil dit boekje echt zéker lezen, omdat ik heel benieuwd ben naar haar achtergrond. Ook ben ik benieuwd naar de andere verhalen, ik denk dat het veel zal toevoegen aan het geheel!

    Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan