Once: een toevluchtsoord voor vrouwen

Marcia van der Zwan10 november 201560/1001
Titel
Once
Auteur
Anna Carey
Serie
Eve #2
Uitgeverij
HarperCollins
Jaar
2012
Pagina's
354
Beoordeling
★★★
Overall Score
Rating Summary

Onlangs kocht ik Once bij Awesomebooks, zodat ik meteen na het lezen van Eve verder kon in deze serie. Ik ben en blijf nou eenmaal een echte binge reader. Bovendien heb ik boeken met zulke mooie covers graag in mijn boekenkast staan!

Let op! Once is het vervolg op Eve. Als je dit eerste deel van de serie nog niet gelezen hebt, kan onderstaande review spoilers bevatten. Over Once zelf spoiler ik natuurlijk niet.

Eve - Anna Carey

Een toevluchtsoord voor vrouwen

Eve is ontsnapt van haar school. Nu woont ze in Califia, een toevluchtsoord voor vrouwen. Hier wordt ze beschermd tegen het angstaanjagende lot dat weesmeisjes in The New America wacht. Voor deze veiligheid heeft ze echter wel een hoge prijs betaald. Eve moest haar vriendje Caleb achterlaten aan het begin van de stadspoorten. Mannen zijn immers niet toegelaten in Califia. Als Eve ontdekt dat Caleb in de problemen zit, gaat ze weer de wildernis in om hem te redden. Maar dan wordt ze gevangengenomen en naar de hoofdstad van The New America gebracht. Dit lijkt pas het begin van al haar problemen.

Once - Anna Carey

Het verhaal van Once begint een paar maanden na het einde van Eve. Al in het eerste gedeelte van het boek krijgen we te maken met een enorme plottwist, waardoor het boek een heel andere wending krijgt dan het eerste deel. Door het lezen van de synopsis had ik echter al wel een voorgevoel over deze wending.. Deze en andere plottwists in Once zijn niet compleet onvoorspelbaar, maar zorgen wel voor veel actie gedurende het hele verhaal. Het boek wordt nergens saai en er gebeurt altijd van alles.

Net als Eve is ook Once heel beeldend geschreven. De world building klopt tot in de details. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld van de wereld waarin Eve leeft, wat het gemakkelijk maakt om je als lezer met haar te identificeren. Het einde van dit boek is bovendien één grote cliffhanger.. Ik kan niet wachten om met deel drie te beginnen!

Eve - Once - Anna Carey

Eén reactie

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan