All Our Yesterdays: terug in de tijd om jezelf te redden

Titel
All Our Yesterdays
Auteur
Cristin Terrill
Uitgeverij
Bloomsbury Childrens
Jaar
2013
Pagina's
362
Beoordeling
★★★★★
Overall Score
Rating Summary

Wat zou jij doen als je je beste vriend moet vermoorden? Het overkomt Marina en Em. Als ze niets doen, zal Marina een gruwelijke toekomst tegemoet gaat. All Our Yesterdays is een verassend spannend boek over tijdreizen en de liefde.

All Our Yesterdays - Cristin Terrill

Vermoord het wonderkind

Het leven lacht de zestienjarige Marina toe. Ze is populair, heeft veel vrienden en wonderkind James is haar beste vriend. Em heeft niets. Zij zit vast in een cel in een gevangenis met een keihard regime. Marina en Em hebben een belangrijk ding gemeen: ze zijn dezelfde persoon.

Em leeft vier jaar in de toekomst. Als ze niets doet, zal Marina een gruwelijk leven tegemoet gaan. Er is maar één manier omdat te voorkomen. Ze moet terug in de tijd om haar beste vriend James – op wie ze stiekem verliefd is – te vermoorden.

All Our Yesterdays - Cristin Terrill

Tijdreizen voor beginners

Ik heb ontzettend genoten van All Our Yesterdays. Voor mij was het onderwerp tijdreizen totaal nieuw. Ik denk niet dat ik ooit eerder een boek hierover gelezen heb, maar ik werd helemaal meegesleept in dit ijzersterke verhaal. Soms begreep ik niet helemaal precies hoe dat tijdreizen nou in z’n werk ging, maar de technische details zijn gelukkig niet belangrijk voor het verhaal. Anders was ik waarschijnlijk afgehaakt.

De schrijfstijl is fantastisch. Ik wilde dit boek niet wegleggen, maar gewoon aan één stuk door uitlezen. Het wisselende perspectief was de eerste hoofdstukken een klein beetje verwarrend. Soms lees je vanuit Em en soms vanuit Marina. Ze zijn dezelfde persoon, maar leven op een andere moment. Gelukkig vielen de puzzelstukjes beetje bij beetje op hun plaats.

All Our Yesterdays - Cristin Terrill

Realistische personages

De personages zijn heel tof. Finn is mijn absolute favoriet. Ondanks dat hij geen gemakkelijke thuissituatie heeft is hij een goede vriend voor James. O en Nate vind ik ook echt een schatje! Dat is echt een lieve grote broer voor James. Ik vind sowieso dat alle personages heel ‘echt’ overkomen en kon daardoor goed met iedereen meevoelen.

Het plot is onvoorspelbaar, spannend en origineel. Er zaten veel wendingen in het verhaal die ik niet zag aankomen, waardoor All Our Yesterdays me maar bleef verbazen. Tussen alle spanning en actie door is er ook sprake van romantiek, maar dit vormt nooit het hoofdonderwerp van het verhaal. En net als de personages zelf, voelen ook deze emoties zeer echt aan.

Het boek kent een zeer mooi en afgerond einde. Ooit was er sprake van dat Cristin Terrill een vervolg zou schrijven, maar uiteindelijk heeft ze besloten om dat niet te doen. Ik denk dat een vervolg ook zeker niet nodig was geweest. Het boek eindigt nu al heel mooi van zichzelf. Daarnaast is er nog een online short story, die zich negen maanden na het einde van All Our Yesterdays afspeelt. Zo krijg je nog net een klein beetje extra informatie.

Al met al vind ik All Our Yesterdays echt een aanrader. Het verhaal met tijdreizen als hoofdonderwerp heeft een verrassend plot, erg leuke personages en is bovengemiddeld goed geschreven. Pas op voor slapeloze nachten, want dit is zo’n boek dat je in één ruk wilt uitlezen.

All Our Yesterdays - Cristin Terrill

ik-besta-nietLees je liever in het Nederlands? Bij Luitingh Sijthoff verscheen dit boek van Cristin Terrill in de Nederlandse vertaling, met als titel: Ik Besta Niet.

3 reacties

 • Roos

  15 juni 2015 at 03:17

  Deze gaat op mijn TBR (want daar heb ik gelukkig nog geen boeken opstaan) maar het klinkt echt super leuk

  Reageer

  • Marcia

   15 juni 2015 at 08:29

   Gelukkig is het een standalone, dus heb je niet meteen weer een hele serie erbij op je TBR 😉

   Reageer

   • Roos

    15 juni 2015 at 08:55

    Dat helpt. En af en toe is een stand-alone ook gewoon ontzettend fijn 🙂

    Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan