The Heir: Twintig jaar naar The Selection

Titel
The Heir
Auteur
Kiera Cass
Serie
The Selection #4
Uitgeverij
HarperTeen
Jaar
2014
Pagina's
342
Beoordeling
★★★★
Overall Score
Rating Summary

Hoera, het vierde deel in The Selection serie is eindelijk verschenen! Zelf vond ik The Heir absoluut het beste boek tot nu toe. Wil je weten waarom? Lees dan nu mijn recensie.

Let op! The Heir is het vierde deel in The Selection serie. Als je The SelectionThe Elite of The One nog niet gelezen hebt, kan onderstaande recensie spoilers bevatten.

The Heir - Kiera Cass

Twintig jaar na The Selection

Twintig jaar geleden deed America Singer mee aan de Selectie en wist ze prins Maxons hart te veroveren. Nu is het de beurt aan prinses Eadlyn om haar eigen Selectie te houden. Eadlyn verwacht niet dat het voor haar even sprookjesachtig zal zijn als het liefdesverhaal van haar ouders. Maar als de strijd om haar hart losbarst, zou ze er wel eens achter kunnen komen dat haar eigen geluk niet zo ver weg is als ze altijd dacht.

‘You know how your mother and I met,’ Dad began. I rolled my eyes. ‘Everyone does. You two are practically a fairy tale.’

Allereerst moet ik zeggen dat The Heir naar mijn mening een veel leuker hoofdpersonage heeft dan de voorgaande boeken. Ik vind Eadlynn een stuk leuker dan America, ondanks dat ze af en toe wat arrogant of koel overkomt. De vele bijpersonages zijn ook super tof, vooral haar broers en de relatie die ze met elkaar hebben is fantastisch. Het is ook erg leuk om veel bekende personages hun opwachting zien maken, denk hierbij aan Aspen, Lucy, Marlee, May en natuurlijk Maxon en America zelf. Wat ik wel een beetje raar vind is dat Eadlyn eigenlijk niets weet over het selectie avontuur van haar ouders, zoiets vertel je toch als ouders aan je kinderen? Pas tijdens haar eigen selectie krijgt Eadlyn mondjesmaat wat informatie over hun verleden.

The Heir - Kiera Cass

Een meeslepend verhaal met een open einde

Net zoals de voorgaande boeken kenmerkt The Heir zich door een meeslepende schrijfstijl, wat er voor zorgde dat ik het boek in één middag uit las. De cover is zo mogelijk nog mooier dan de eerdere boeken en na één pagina zit je weer helemaal in de romantische chick lit wereld die Kiera Cass zo goed weet te creëren.

Het verhaal in The Heir is hier en daar behoorlijk voorspelbaar en voelt – mede door de voorgaande boeken – erg bekend. Bovendien had ik al van begin af aan een heel sterk voorgevoel wie Eadlynn zou gaan kiezen. Ik ben benieuwd of ik gelijk ga krijgen. Eigenlijk verwachtte ik dat dit boek één nieuw, extra verhaal zou zijn, maar blijkbaar komt er nog een vervolg. De cliff hanger heeft me enerzijds in shock achtergelaten, maar anderzijds ook een beetje teleurgesteld; ik hoopte dat The Heir een afgerond verhaal zou zijn.

I’m eighteen. I’m genetically encoded to fight with my parents.

Al met al vond ik The Heir tot nu toe het beste verhaal in de serie. De nieuwe personages zijn erg tof, terwijl het bovendien leuk is om de bekende gezichten terug  te zien. Ik vind het wel wat jammer dat het verhaal niet in één boek wordt afgerond, maar tegelijkertijd kijk ik al uit naar het volgende (laatste?) deel in deze serie!

De-Selectie De-Elite De-OneDe-Prinses
Deze serie verscheen in
het Nederlands bij
Unieboek | Het Spectrum

2 reacties

 • Nynke van Voorst Vader

  16 juni 2015 at 17:34

  Is het al bekend wat de naam van het vervolg van The Heir is, zo ja wat is dat dan?

  Reageer

  • Marcia

   16 juni 2015 at 19:31

   Volgens mij is dat nog niet bekend..

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan