The One: wie wordt de vrouw van prins Maxon?

Titel
The One
Auteur
Kiera Cass
Serie
The Selection #3
Uitgeverij
HarperTeen
Jaar
2014
Pagina's
323
Beoordeling
★★★
Overall Score
Rating Summary

Om te vieren dat in mei het vierde deel van The Selection serie verschijnt, ga ik deze maand de gehele serie herlezen en elke vrijdag een recensie online plaatsen. Net als in de eerdere delen is ook in The One de schrijfstijl van Kiera Cass weer fantastisch. Ik heb het hele boek in één middagje gelezen, omdat het gewoon echt niet mogelijk was dit boek aan de kant te leggen.

Let op! The One is het vervolg op The Selection en The Elite. Als je deze boeken nog niet hebt gelezen, kan onderstaande review spoilers bevatten.

The One - Kiera Cass

De competitie nadert haar einde

De selectie heeft het leven van 35 meisjes voorgoed veranderd. En nu is de tijd aangebroken dat er een winnaar wordt gekozen. America had nooit durven hopen dat ze kans maakte op de kroon of om het hart van prins Maxon te kunnen veroveren. Maar nu de competitie haar einde nadert en de bedreigingen van buiten de paleismuren steeds gewelddadiger worden, realiseert America zich hoeveel ze heeft te verliezen en hoe hard ze moet vechten voor de toekomst die ze wil.

Break my heart. Break it a thousand times if you like. It was only ever yours to break anyway.

Eerlijk gezegd vind ik The Selection serie wel een heel hoog zwijmelgehalte hebben. Het feit dat er steeds maar obstakels op het pad van Maxon en America komen maakt het er voor mij niet beter op. Bovendien maken ze voortdurend ruzie en werd ik wel een beetje moe van het constante getwijfel van America. Ik vind het eigenlijk ook behoorlijk egoïstisch dat ze de hele tijd twee jongens aan het lijntje houdt.

The One - Kiera Cass

Nog lang en gelukkig?

Nog steeds ben ik van mening dat de dystopische wereld wat diepgang mist. We horen steeds verhalen over rebellen, maar ik mis toch echt wat achtergrondinformatie. Oké ik weet dat er twee soorten rebellen zijn – Northern en Southern rebels – maar hier houdt het voor mij wel een beetje op. En dat vind ik persoonlijk zeer jammer.

Het einde vond ik trouwens heel erg voorspelbaar en tegelijkertijd zeer onbevredigend. Want hoe gaat het nu verder? Hoe gaat het toekomstige Illéa vorm krijgen?

This isn’t happily ever after. It’s so much more than that.

Deze review klinkt misschien wat kritisch, maar tegelijkertijd vind ik deze serie heerlijk om te lezen. The Selection serie is misschien geen hoogstaande literatuur die de geschiedenis in zal gaan, maar is desondanks zeker de moeite waard. Een heerlijk liefdesverhaal om te lezen in het zonnetje!

De-Selectie De-Elite De-One
Deze serie verscheen in het 
Nederlands bij Unieboek | 
Het Spectrum.

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan