The Elite: 6 meisjes strijden verder om het hart van de prins

Titel
The Elite
Auteur
Kiera Cass
Serie
The Selection #2
Uitgeverij
HarperTeen
Jaar
2013
Pagina's
336
Beoordeling
★★★
Overall Score
Rating Summary

Om te vieren dat in mei het vierde deel van The Selection serie verschijnt, ga ik deze maand de gehele serie herlezen en elke vrijdag een recensie online plaatsen. Ik vind het heerlijk om deze serie te herlezen en dat komt voornamelijk door de fenomenale schrijfstijl van Kiera Cass. De boeken zijn onmogelijk weg te leggen en slepen je helemaal mee in het verhaal van America Singer.

Let op! The Elite is het vervolg op The Selection. Als je het eerste deel in deze serie nog niet hebt gelezen, kan deze review spoilers bevatten.

The Elite - Kiera Cass

America moet een keuze maken

De selectie begon met 35 meisjes. Nu is de groep geslonken tot 6 meisjes; de elite. De strijd om Maxons hart wordt steeds meedogenlozer. Hoe dichter America bij de kroon komt, hoe meer ze twijfelt over de liefde. Elk moment met Maxon is als een sprookje. Maar zodra ze haar eerste liefde Aspen ziet, wordt ze overspoeld door herinneringen hun mooie plannen samen. Terwijl America wordt verscheurd tussen haar twee toekomsten, weet de rest van de elite precies wat ze wil. America’s kans om te kiezen dreigt door haar vingers te glippen.

Eerlijk gezegd vind ik The Elite wel wat minder dan haar voorganger, vooral door het getwijfel van America. Dit personage kan me heel snel irriteren en ik vind dat ze wat vaker na moet denken, voordat ze haar kop in de wind gooit. Maar tegelijkertijd kan ik haar situatie ook wel enigszins begrijpen, want het lijkt me inderdaad heel moeilijk om de man waar jij van houdt (of in ieder geval verliefd op bent) openlijk te zien flirten/daten/zoenen met anderen.. Maarja, dan moet ze ook maar niet zoveel twijfelen 😉 Team Maxon all the way!

The Selection - Kiera Cass

Een heerlijk romantisch verhaal

Ik zie The Elite voornamelijk als een romantisch verhaal; de andere verhaallijnen (bijvoorbeeld over de rebellen) zijn maar matig uitgewerkt en ook op het gebied van world building ontbreken er veel details. Maar ondanks dat kan ik er toch enorm van genieten..

Deze serie vormt voor mij een voorbeeld van een wat lichtere, misschien meer toegankelijke, vorm van dystopia waarin romantiek centraal staat. Heerlijk voor tussendoor of voor de dystopia-beginneling 😉

De-Selectie De-Elite
Deze serie verscheen in het Nederlands
bij Unieboek | Het spectrum.

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan