Love Sucks and Then You Die: beter dan de titel wordt het niet

Marcia van der Zwan9 september 201760/100
Titel
Love Sucks and Then You Die
Auteurs
Michael Grant
Katherine Applegate
Serie
Eve & Adam #0.5
Uitgeverij
Feiwel & Friends
Jaar
2013
Beoordeling
★★★
Overall Score
Rating Summary

Na het lezen van Eve & Adam was ik maar matig enthousiast. Het boek voelde voor mij te ‘jong’, te onorigineel en het plot had veel beter uitgewerkt kunnen worden. Toch kon ik het niet laten om de gratis prequel te downloaden en te lezen – zou het te maken hebben met de mooie cover? Helaas wisten Michael Grant en zijn vrouw Katherine Applegate me ook met dit kortverhaal niet te overtuigen.

Eve & Adam

Maak je eigen mens

Het boek Eve & Adam gaat over de zeventienjarige Evening, die na een ernstig ongeluk in het ziekenhuis belandt. Haar invloedrijke moeder, dr. Terra Spiker, laat haar algauw overplaatsen naar één van de kamers in haar eigen biomedische bedrijf. Terwijl Eve herstellende is, krijgt ze van haar moeder een opdracht tegen verveling. Creëer een mens met een hightech ontwerpprogramma in het lab. Ze mag voor God spelen en zelf de perfecte jongen in elkaar knutselen. Eve creëert Adam.

Maar eigenlijk gaat het verhaal veel meer over de vriendschap die Eve sluit met Solo, de enige andere tiener binnen de muren van Spiker Biofarm. Deze vreemde jongeman houdt het bedrijf van Terra Spiker al jarenlang van binnenuit in de gaten. Hij heeft ontdekt dat niet alles volgens de regeltjes gaat. Solo heeft maar een doel: de tiran Terra Spiker te gronde richten.

Eve & Adam

Een ultrakorte prequel

Love Sucks and Then You Die speelt zich af voordat Evening haar ongeluk kreeg. In dit ultrakorte verhaal is Evening pas vijftien en lees je over het eerste schoolbal waar ze ooit naartoe ging. Weinig relevant voor het boek dat hierop volgt, maar wel een beetje grappig. Het is een schattig miniverhaaltje, maar beter dan de titel wordt het helaas niet. De 19 pagina’s (op smartphone) voegen weinig toe aan het complete boek. En ik blijf Aislin een overdreven stereotiep personage vinden – de dronken slet zoals Terra Spiker zegt. Wel leuk is het om te lezen dat de paden van Eve en Solo elkaar al eerder gekruist hebben. Dit kortverhaal heeft echter weinig meerwaarde bij het echte boek en is leuk voor maximaal vijf minuutjes.

Dus: als je groot fan bent van Eve & Adam lijkt dit kortverhaal me zeker een aanrader, maar anders zou ik hem enkel aanraden als je nog vijf minuutjes te vullen hebt. Deze serie is wat mij betreft geen hoogvlieger – en dit moet ik met pijn in mijn hart toegeven omdat ik groot fan ben van Michael Grants’ Gone en de Animorphs reeks van zijn vrouw. Helaas.

Eve & Adam

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan