Waarom ik de verfilming van Warm Bodies maar niets vond

Marcia van der Zwan24 augustus 201720/1008
Titel
Warm Bodies
Regisseur
Jonathan Levine
Gebaseerd op
Warm Bodies
door Isaac Marion
Acteurs
Nicholas Hoult
Teresa Palmer
John Malkovich
Jaar
2013
Beoordeling
Overall Score
Rating Summary

Afgelopen zondag werd ik geveld door een venijnige buikgriep. Ik bracht drie dagen door in mijn bed en op de zetel. De eerste dagen was ik zelfs te moe om een boek te lezen of naar de televisie te kijken. Maar op dag drie was ik aan de beterende hand en besloot ik Warm Bodies te kijken. Na het lezen van het gelijknamige boek van Isaac Marion was ik hier ontzettend benieuwd naar geworden. Maar helaas: de film was echt de moeite niet waard.

Een parodie?

Waar ik bij het boek een clichématig romantisch Young Adult verhaal verwachtte, kreeg ik opeens een veel volwassener verhaal voorgeschoteld over de liefde. En over wat ons mensen mensen maakt. Aangenaam verrast genoot ik van het boek, waardoor mijn verwachtingen voor de film hooggespannen waren. Helaas is de toon van de film heel anders. Ik had het gevoel naar een parodie te kijken – zo slecht vond ik het. Ik ben tot drie keer toe in slaap gevallen en heb uiteindelijk na ongeveer veertig minuten besloten om de film niet uit te kijken.

De zombie en het meisje

R is een zombie. Hij heeft geen herinneringen en weet zelfs zijn eigen naam niet meer, vandaar ‘R’. Hij heeft een voorliefde voor ritjes maken op de roltrappen van het verlaten vliegveld waar hij met zijn mede zombies woont en brengt veel tijd door in een Boeing 747, zijn thuis. Hier luistert hij naar elpees van Sinatra en verzamelt hij de souvenirs die hij meebrengt uit de ruïnes van de menselijke beschaving. Af en toe komt hij met levende mensen in contact – voornamelijk als hij op jacht gaat naar voedsel. Een zombie moet natuurlijk eten.

Op één van zijn strooptochten ontmoet R een meisje: Julie. In plaats van haar op te eten, zoals de zombies met de rest van haar vriendengroep doen, neemt R Julie mee naar zijn Boeing 747. Eerst is ze zijn gevangene, maar algauw ontstaat er een soort van vriendschap tussen de twee. Hoewel Julie er heerlijk uitziet, wil R haar allesbehalve opeten, hij wordt namelijk met de dag verliefder op haar.

Warm Bodies - Isaac Marion

Een cheesy en slaapverwekkende film

Eerlijk gezegd vond ik de film Warm Bodies echt tenenkrommend slecht. Allereerst voelde alles zo fout en over the top. Ik dacht in eerste instantie dat het de bedoeling was dat de film als een parodie aanvoelde, maar ik ben bang dat dit een serieuze verfilming moest voorstellen.

Helaas waren de acteerpresentaties enorm slecht en kwam ook het verhaal totaal niet over. De voice over werkte van begin af aan op mijn zenuwen, de grommende zombies waren eerder hilarisch dan angstaanjagend en het plot kwam traag op gang. Na veertig minuten was er nog altijd niets noemenswaardigs gebeurd. De film is zo slaapverwekkend dat ik letterlijk tot drie keer toe in slaap ben gevallen. Het allerergste is dat ik gewoon totaal geen plezier had in het kijken; ik moest mezelf echt dwingen om verder te kijken. En daarom heb ik besloten om dat niet te doen.

Hoewel ik van vele mensen gehoord heb dat ze deze film super leuk vonden, wist Warm Bodies me enkel in slaap doen vallen. Ik ga het niet aan mijn buikgriep wijten, want ik weet gewoon wat de oorzaak was: de cheesy toon van de film, de slechte acteurs en het trage en voorspelbare plot. Nope, deze keer kan ik met volle overtuiging zeggen: het boek was beter dan de film!

Warm Bodies - Isaac Marion

Wanneer werd jij voor het laatst teleurgesteld door een boekverfilming?

8 reacties

 • Annemieke

  25 augustus 2017 at 16:22

  Yup, Ik heb het toen een kwartier volgehouden en ben maar naar wat anders geschakeld. Ik had daardoor ook geen trek om het boek te lezen maar misschien dat ik het ooit toch doe omdat jij aangeeft dat deze toch echt een stuk beter is dan de film.

  Reageer

  • Marcia

   25 augustus 2017 at 21:15

   Haha gelukkig ben ik niet de enige die de film niks vond! Hopelijk kan je het boek nog lezen, zonder steeds die slechte filmbeelden voor je te zien XD want dan zou het nog wel eens tegen kunnen vallen..

   Reageer

 • Evelyne

  26 augustus 2017 at 10:11

  Ik vond dat eigenlijk nog een leuke film, gewoon verstand op nul en gaan. 🙂

  Reageer

  • Marcia

   26 augustus 2017 at 10:19

   Misschien waren mijn verwachtingen gewoon te hoog 😉

   Reageer

 • zwartraafje

  29 augustus 2017 at 14:19

  Net als bij jou viel het boek mij ook beter mee dan ik had verwacht. Ik denk dan ook dat ik de verfilming mooi ga overslaan en het bij de leuke herinnering aan het boek ga houden.

  Reageer

 • Vivian (@VivianvLeeuwen)

  24 oktober 2017 at 13:49

  Wat stom dat-ie zo slecht is! Ik geloof dat ik dan toch maar eerder het boek zou lezen dan de film zou kijken 🙂

  Reageer

  • Marcia

   24 oktober 2017 at 21:44

   Wat mij betreft een betere optie 😉 maar ik heb van andere mensen gehoord dat ze de film wel grappig vonden, dus het kan ook gewoon een kwestie van smaak zijn.. zoals altijd haha :p

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan