7x Romantiek in de ruimte

Als ik in een romantische bui ben, lees ik nog altijd graag science fiction. Gelukkig bestaan er genoeg boeken die de combinatie maken. Vandaag verzamel ik voor jullie mijn favoriete romantische boeken die zich afspelen in outer space.

Tussen de Sterren - Katie Khan

Tussen de sterren – Katie Khan

Carys en Max zweven in ruimtepakken in de ruimte, met uitzicht op planeet aarde. Romantisch zou je zeggen, ware het niet dat ze nog maar voor negentig minuten zuurstof hebben. Ze zullen over anderhalf uur sterven, tenzij ze met een slimme oplossing komen. Tussen de sterren is een bijzonder liefdesverhaal in de ruimte – al was het voor mij niet de romantiek die me zo van dit boek deed smullen. Wat mij betreft zat de kracht van het verhaal op aarde. Ik las graag over de nieuwe ordening van de mensheid in Europia, waar ware liefde voorbehouden is aan mensen van 35 jaar en ouder. Een pluspunt is bovendien dat de hoofdpersonages twintigers zijn.

Romantiek in de ruimte

These Broken Stars – Amie Kaufman

These Broken Stars is het eerste boek in de Starbound trilogie en gaat over Lilac en Tarver, die samen moet overleven na de crash van hun ruimteschip. De verschillen tussen beide personages konden niet groter zijn. Lilac is de dochter van de rijkste man van het universum, terwijl Tarver geen cent te makken heeft en cynisch in het leven staat. Aangezien tegenpolen zich vaak tot elkaar aangetrokken voelen, leidt dit tot een explosief liefdesverhaal.

Across the Universe – Beth Revis

Amy gaat samen met haar ouders aan boord van het ruimteschip Godspeed. Ze worden ingevroren en het is de bedoeling dat ze ontwaken op een nieuwe planeet, driehonderd jaar in de toekomst. Maar aan haar bevroren staat komt vijftig jaar te vroeg een eind. Amy wordt wakker op het ruimteschip. Achter deze wondermooie cover zit een spannend én romantisch verhaal verborgen. Across the Universe is een aanrader voor liefhebbers van de film Passengers.

Glow – Amy Kathleen Ryan

De vijftienjarige Waverly maakt deel uit van de eerste generatie geboren op het ruimteschip de Empyrean. Ze leidt het leven van een doorsnee tiener totdat Kieran Alden, de knappe captain-to-be, haar ten huwelijk vraagt. Waverley weet dat hij op papier de beste keuze is – en dat voortplanting belangrijk is voor het voortbestaan van de mensheid – maar heeft stiekem een oogje op iemand anders. Ondertussen duikt er een onverwachte vijand op: wat de liefdesproblemen van Waverley van het ene op het andere moment onbelangrijk maakt. Ondanks de liefdesdriehoek een fijn verhaal over liefde in tijden van oorlog.

Romantiek in de ruimte

Illuminae – Amie Kaufman en Jay Kristoff

Illuminae en Gemina zijn hele bijzondere ruimteverhalen, door de vertelwijze die Amie Kaufman en Jay Kristoff gebruiken. Beide boeken worden verteld aan de hand van dossiers, emails, chatberichten, … etc. Het kost misschien even moeite om in het verhaal te komen, maar daarna zit je in een fantastische rollercoaster. De romantiek is misschien niet de belangrijkste focus van het verhaal, maar de combinatie met actie en avontuur was voor mij precies goed.

Eenzaam en extreem ver weg – Kate Ling

In Eenzaam en extreem ver weg maken we kennis met Seren, die aan boord van het ruimteschip de Ventura woont. Dit ruimteschip van de NASA is op verkenning naar een bewoonbare planeet. De generatie van Seren heeft het leven op aarde nooit gekend, maar zal ook de eindbestemming niet bereiken – en wordt daarom de interstellaire generatie genoemd. Op de Ventura wordt het hele leven voor je uitgestippeld; wie je levenspartner is, hoeveel kinderen (en van welk geslacht) je zult krijgen en wat je baan is. Een verhaal over matchmaking dus, aan boord van een ruimteschip.

Phobos – Victor Dixen

Phobos en Phobos² gaan over een datingprogramma aan boord van een ruimteschip onderweg naar Mars. Op aarde kan iedereen het datingprogramma volgen via televisie en zien hoe de twaalf kandidaten daten en elkaar beter leren kennen. Het eerste boek eindigde met een cliffhanger die me gek maakte, maar boek twee wist me – ondanks Victors belofte van een nog spannendere cliffhanger aan het einde – toch wat minder te overtuigen. Desondanks ben ik zeker benieuwd naar boek drie.

5 reacties

 • Annemieke

  5 augustus 2017 at 10:47

  Ook al ben ik helemaal geen romance lezer, toch ben ik nog wel benieuwd naar These Broken Stars

  Reageer

 • nikitamaes

  5 augustus 2017 at 19:15

  Het is toevallig dat deze blogpost nu verschijnt eigenlijk, ben momenteel Phobos aan het lezen! Momenteel vind ik het goed, ben benieuwd wat er nog komt!

  Reageer

 • zwartraafje

  8 augustus 2017 at 22:30

  Ik vind jouw thema-lijstjes steeds zo leuk om te lezen. In Inside Out en Outside In van Maria V.Snyder zat ook een YA-liefdesverhaal. Al was ik zelf meer geïnteresseerd in de locatie en leefomstandigheden waarin de personages zich bevonden.

  Reageer

  • Marcia

   9 augustus 2017 at 21:14

   Ik kan me weinig herinneren van Inside Out en Outside In – alleen dat ik het niet zo’n goede serie vond.. Misschien moet ik deze boeken een nieuwe kans geven?!

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan