The Last Star: een tranentrekkend einde voor The 5th Wave trilogie

Titel
The Last Star
Auteur
Rick Yancey
Serie
The 5th Wave #3
Uitgeverij
Penguin Books
Jaar
2016
Beoordeling
★★★★★
Overall Score
Rating Summary

In mei verscheen – eindelijk! – The Last Star, het laatste deel in The 5th Wave trilogie. In afwachting naar dit boek herlas ik de eerdere boeken in de reeks. Maar toen mijn pre-order maar niet binnen kwam, sloeg opeens de angst om mijn hart. Wilde ik wel dat deze serie tot een einde zou komen?

Let opThe Last Star is het vervolg op The 5th Wave en The Infinite Sea. Als je deze boeken nog niet hebt gelezen, kan onderstaande review spoilers bevatten. Over The Last Star zelf spoiler ik natuurlijk niet.

The Last Star - Rick Yancey

Een post-apocalyptische wereld geteisterd door aliens

The Last Star staat opnieuw in het teken van Cassie, Zombie, Ringer, Evan en Sam, die proberen te overleven in een post-apocalyptische wereld geteisterd door aliens. Maar niemand is te vertrouwen en niets is wat het lijkt. Kunnen de jongeren the Others verslaan?

Broer en zus

Het boek begint vanuit een nieuw personage en weet al vanaf de eerste pagina een duistere toon te zetten. Ik zat meteen weer helemaal in de post-apocalyptische wereld die Rick Yancey in The 5th Wave introduceerde. Door de constante wisselingen in perspectief blijft het verhaal van begin tot eind spannend en leer je de verschillende personages steeds beter kennen. Nog altijd is Ringer mijn favoriet! Sam daarentegen komt opeens wel heel volwassen over voor een vijfjarige – ik snap dat een dergelijke situatie een traumatische invloed kan hebben op een kind, maar dit was misschien toch iets te overdreven. Ik vond het echter wel mooi hoe de band tussen Cassie en Sam belicht wordt. Cassie ziet nog altijd haar broertje van voor de vijfde golf voor zich, terwijl ook hij hierdoor verandert is.

Met The Last Star weet Rick Yancey één van mijn favoriete trilogieën tot een bijzonder mooi einde te brengen. Al mijn vragen worden beantwoord en het plot zit enorm sterk in elkaar. Vanaf de eerste pagina kon ik niet stoppen met lezen, al was ik tegelijkertijd bang voor het einde. Dat was eigenlijk niet nodig, want het verhaal klopt gewoon zo. Wat niet wil zeggen dat ik niet af en toe een traantje heb gelaten.. Ik ben en blijf fan!

The Last Star - Rick Yancey

de-vijfde-golf-2 de-oneindige-zeeDe-laatste-sterjpgThe Last Star is in het Nederlands verschenen bij A.W. Bruna.

6 reacties

 • mariaharut

  15 juli 2016 at 17:40

  Door je positieve recensie ben ik nu echt heel erg benieuwd naar dit boek! !!

  Reageer

  • Marcia

   16 juli 2016 at 13:12

   Hopelijk ga jij er net zo van genieten als ik 😀

   Reageer

 • Annabel Rianne

  15 juli 2016 at 19:58

  Fijn dat het boek je ook goed bevallen is! 🙂 Ik ben ook heel blij met hoe de serie is afgerond. Ik kan niet wachten om ooit weer aan een re-read te beginnen!
  Xxx

  Reageer

  • Marcia

   16 juli 2016 at 13:12

   Dit is inderdaad een serie die ik ga blijven herlezen! <3

   Reageer

 • theworldofabookwormblog

  16 juli 2016 at 15:30

  Jouw recensie overhaalde me om deze trilogie op mijn wenslijstje te zetten! Ben heel erg benieuwd naar de boeken.. 😀

  Reageer

  • Marcia

   21 juli 2016 at 12:56

   En ik ben heel benieuwd wat je ervan gaat vinden!

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan