PersoonlijkApril: 14 nieuwe boeken in mijn kast en ik las er 16

Net als maart was april een vreemde maand vanwege de ‘lockdown’ situatie. Het grootste gedeelte van de maand was ik werkloos – ik bracht mijn administratie in orde en genoot eindelijk eens van een beetje rust. Hierdoor kon ik een hoop boeken lezen en aan mijn blogs werken. Ook voegde ik 14 nieuwe boeken aan mijn collectie toe. Tegen het einde van de maand kreeg ik echter opeens een grote freelance opdracht, dus het is maar afwachten hoe snel ik al die nieuwe boeken kan lezen. Kijk je mee naar mijn maand?

book haul 2020

14 nieuwe boeken

In april voegde ik veertien nieuwe boeken aan mijn collectie toe (oeps!). Allereerst ontving ik eindelijk mijn Awesomebooks bestelling – een bestelling die ik begin maart deed, nog voordat de lockdown van kracht ging. Ik ontvang vier tweedehands boeken, namelijk: Asking for it (Louise O’Neall), Hello Mum (Bernardine Evaristo), The Emperor’s Babe (Bernardine Evaristo) en Meat Market (Juno Dawson).

Hoewel ik eerst van plan was om me tijdens de lockdown door mijn stapel ongelezen boeken (90+) te lezen, vond ik het ook belangrijk om de lokale boekhandels te steunen. Vorige maand deed ik dat voornamelijk met boekenbonnen, maar nu deed ik een bestelling bij Kartonnen Dozen, de enige LGBTQ+-boekhandel in België. Ik kocht Mr. Loverman (Bernardine Evaristo), Pet (Akwaeke Emezi) en Freshwater (Akwaeke Emezi). Daar kreeg ik gratis een verhalenbundel van J.M. Coetzee bij: Nietverloren.

kartonnen dozen

Daarnaast ontving ik ook deze maand een aantal recensie-exemplaren. Van VBK België kreeg ik Stofzuigen in het donker (Jen Beagin) en De vrouw die haar stoute schoenen zocht (Cecelia Ahern). Van Borgerhoff & Lamberigts kreeg ik De jonge weduwe (Arthur Schnitzler), een boek dat me eerlijk gezegd niet heel erg aanspreekt. Via uitgeverij Pelckmans kreeg ik maar liefst drie (!) recensie-exemplaren van Uitgeveree Cossee: Kintu (Jennifer Nansubuga Makumbi), Meer dan een broer (David Diop) en De leugenaar (Ayelet Gundar-Goshen).

gelezen april 2020

Ik las 16 boeken

Ik las 8 recensie-exemplaren, 5 eigen boeken en 3 bibliotheekboeken, namelijk:

Hoe duur was de suiker? – Cynthia Mc Leod (b)
Wij slaven van Suriname – Anton de Kom* (b)
Wilder Girls – Rory Power
Hello Mum – Bernardine Evaristo (b)
♥ The Emperor’s Babe – Bernardine Evaristo (b)
10 minuten 38 seconden in een vreemde wereld – Elif Shafak* (b)
De man van veel – Karin Amatmoekrim (b)
Djinn patrouille op de Paarse Lijn – Deepa Anappara* (b)
Solo – Tessa Leuwsha (b)
Brieven in de nacht – Hoda Barakat* (b)
Hydromania – Assaf Gavron
Coniferen – Max Temmerman* (b)
Groetjes uit Vlaanderen – Mohamed Ouaamari* (b)
♥ Nietverloren – J.M. Coetzee
♥ De ogen van Fadil – Mohammed Benzakour* (b)
♥ Stofzuigen in het donker – Jen Beagin* (b)

* = recensie-exemplaar
(b) = recensie op boekvinder.be

Hydromania - Assaf Gavron

Ondertussen op het scherm

Op televisie volgde ik in de maand april De Mol, Blind getrouwd en Temptation Island. Daarnaast keek ik via VTM Go naar het vijftiende seizoen van Project Runway. Hoewel mijn favoriet won, had ik in de finale toch opeens liever een andere winnaar gezien..

Jimi en ik keken in april samen naar de films Je ne suis pas un homme facileKitchen StoriesHoe duur was de suiker? en Isoken Ook keken we de miniseries The Book of Negroes en Chernobyl.

Zelf keek ik tot slot op VRT NU naar de verfilming van één van mijn favoriete kinderboeken: Meester kikker. Op Netflix keek ik eindelijk de serie Sex Education.

Bordspel: Hogwarts Battle

Bordspellen van de maand

Hoewel Jimi en ik tijdens de lockdown hele dagen thuis vertoefden, kwamen er maar weinig bordspellen op tafel. Hij is natuurlijk ook ontzettend druk met studeren en ik heb tegen het einde van de maand ook weer een aantal freelance opdrachten aangenomen. Dus er was altijd voldoende te doen.

We speelden twee keer Hogwarts Battle met de Monster Box of Monsters uitbreiding. Daarnaast probeerden we eindelijk een van mijn nieuwste aanwinsten: Sub Terra. Ook Uno kwam een enkele keer op tafel.

bordspellen april 2020

Ondertussen op Boekvinder.be

In april had ik eindelijk eens tijd om mijn recensie-achterstand weg te werken. Dat resulteerde in een hoop nieuwe artikels op boekvinder.be;

01/04: Famous: de duistere keerzijde van roem
04/04: De bananengeneratie: wie is de Chinese Nederlander?
05/04: Of iedereen gaat dood: het eenzame verdriet
07/04: De boekhandel van Teheran: verhaal van een verloren liefde
08/04: Deze 13 boeken las ik in maart
10/04: Club Mars: het leven in een zwaarbewaakte vrouwengevangenis
15/04: Wij slaven van Suriname: de koloniale geschiedenis van Suriname
16/04: Uit het hoofd: confronterende roman over het leven na een aanranding
18/04: 10 minuten 38 seconden in deze vreemde wereld: vriendschap en verdriet in Istanbul
20/04: Ssst! We hebben een plan: een kleurrijk en aandoenlijk prentenboek
22/04: Brieven in de nacht: vluchtelingen aan het woord
24/04: De witte kamer: een meeslepend moordonderzoek
26/04: Djinn patrouille op de Paarse Lijn: vermiste kinderen in Indiase sloppenwijken
29/04: Coniferen: achtervolgingswaan, verdriet en afgunst

Hoe was april voor jou?

2 reacties

 • zwartraafje

  6 mei 2020 at 14:29

  Ik dacht eerst nog even dat je je tbr had kunnen laten zakken maar toen zag ik dat er drie bibliotheekboeken tussen je leeslijst stonden. Zo gaat het niet lukken hé Marcia. 😉 Fijn dat je weer wat nieuwe opdrachten hebt kunnen aannemen. Hopelijk is jouw AwesomeBooks pakket onderweg het mijne tegengekomen en heeft het het in de juiste richting gewezen.

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   7 mei 2020 at 21:14

   haha ja het wil maar niet lukken om mijn tbr te doen dalen.. de bibliotheek blijft me roepen! En met die nieuwe opdrachten heb ik ook weer minder tijd om te lezen. Overigens, ik was al helemaal vergeten dat ik boeken had besteld bij Awesomebooks – misschien is dat de magische oplossing. Als je er niet meer aan denkt, worden de boeken onverwacht tot aan je brievenbus geleverd 😀

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan