Deze 5 bordspellen spelen zich af op Mars

Iedereen die mij kent, weet dat ik gek ben van boeken en bordspellen. Maar een goede verstaander weet ook dat ik stiekem heel graag eens naar de ruimte zou reizen. En dan het liefste naar Mars. Deze vijf bordspellen doen mij alvast verder dromen.

Bordspel: Terraforming-Mars

Terraforming Mars

Het spel Terraforming Mars situeert zich in het jaar 2400. Mensen proberen de planeet Mars leefbaar te maken. Grote organisaties worden gesponsord door de overheid voor hun projecten om de temperatuur te verhogen, het zuurstofgehalte te doen toenemen en te zorgen voor meer water. Iedere speler bezit een organisatie, die beloond wordt op de parameters temperatuur, zuurstofgehalte en water. Hiernaast kunnen ze ook vooruitgang boeken in de infrastructuur in het zonnestelsel of andere lovenswaardige dingen doen om overwinningspunten te scoren. Op het moment dat Mars bewoonbaar geworden is voor mensen, wordt gekeken naar wie de grootste bijdrage geleverd heeft aan de omzetting. De overwinningspunten die op andere manieren behaald werden, worden bij deze waardering opgeteld. Wie in totaal de meeste punten heeft, wint het spel Terraforming Mars.

Terraforming Mars, Intrafin Games. Voor 1-5 spelers. Speelduur: 120 minuten.

Bordspel: Mission Red Planet

Mission Red Planet

Lanceer in het bordspel Mission Red Planet een missie naar Mars! In dit spel ben je bezig met mijnbouw op mars.  Twee tot zes spelers proberen Mars te veroveren en de planeet te ontdoen van zijn mineralen en ijs. Graaf de beste grondstoffen uit en wordt de rijkste mijnbouwer van het spel. Iedere speler kiest in het geheim een karakter, dit bepaald wanneer je aan de beurt bent en welke speciale actie je kunt doen.

Mission Red Planet, Asmodee. Voor 2-6 speler. Speelduur: 60 minuten.

Bordspel: Ticket to Mars

Ticket to Mars

De aarde staat op het punt om te worden vernietigd, maar de mens is erin geslaagd om een paar ruimteschepen te bouwen om een deel van de bevolking naar Mars te evacueren Er is echter niet voor iedereen plaats. Slechts enkele bofkonten krijgen een ticket. Voor dit ticket wordt er gestreden in Ticket to Mars.

Ticket to Mars, Gdm games. Voor 2-5 spelers. Speelduur: 15 minuten.

Bordspel: Mission To Mars 2049

Mission to Mars 2049

Mission to Mars 2049 is een strategisch familiebordspel waarin spelers tegen elkaar strijden in het bouwen van kolonies op Mars. Wie bereikt als eerste de Noordpool van de rode planeet? Verkrijg hulpmiddelen, ga op missies, bouw bases, grondstations, laboratoria en wegen. Wie het voor elkaar krijgt een waterwingebied op de Noordpool te vestigen wint het spel. Om extra strategieën aan het spel toe te voegen, zijn er missiekaarten. Met vreedzame missiekaarten kun je vredig spelen en vooruitgang boeken door je eigen kolonie op te bouwen en meer middelen te verzamelen. Agressieve missiekaarten laten je andere spelers aanvallen en proberen te voorkomen dat ze winnen.

Mission to Mars 2049, Black’N’White Games Ltd. Voor 2-4 spelers. Speelduur: 45 minuten.

Bordspel: Pocket Mars

Pocket Mars

Planeet aarde is al lang niet meer zo’n perfecte plek om te leven. Jij bent een van de architecten die naar Mars is gestuurd. Met als doel een infrastructuur op te zetten voor de eerste kolonisten die op de rode planeet zouden arriveren. Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk voor de mensheid! Je doel is om zoveel mogelijk kolonisten in de gebouwen van je Mars-nederzetting te plaatsen. Om dit te doen, moet je zorgvuldig kiezen hoe en wanneer je je kaarten moet spelen. Pocket Mars is een snel en dynamisch kaartspel met diepgang. In de wereld van de grote games over Mars moet iedereen er een hebben die in zijn zak past, aldus de makers.

Pocket Mars, Board&Dice. Voor 1-4 spelers. Speelduur: 15 minuten.

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan