De goddelijke Wonder Woman redt de wereld in bikini

Titel
Wonder Woman
Regisseur
Patty Jenkins
Acteurs
Gal Gadot
Chris Pine
Robin Wright
Jaar
2017
Beoordeling
★★★★
Overall Score
Rating Summary

Vorige week ging ik met een collega naar Wonder Woman. Deze film deed wonderen voor mijn rothumeur. Diana, prinses van de Amazones, wil de mensheid redden van Ares, de god van de oorlog, en die strijd gaat ze aan in een toffe film boordevol actie en humor. 

 Wonder Woman

Een frisse blik op onze maatschappij

Diana (Gal Gadot) leeft samen met de andere Amazones op een paradijselijk eiland, afgesloten van de rest van de wereld. Door haar eigen volharding is ze getraind als onoverwinnelijke krijger. Wanneer ze piloot Steve Trevor (Chris Pine) voor de kust van het eiland van de verdrinkingsdood redt, verandert het leven van Diana voor altijd. Samen met Steve trekt ze de wijde wereld in, op zoek naar de god van de oorlog. Volgens Diana is Ares de bron van alle kwaad op aarde. Als ze hem kan stoppen kan ze ook de wereldwijde oorlog een halt toeroepen.

Ik vond Wonder Woman een heel grappige film. Zo heeft Diana nog nooit een man gezien en nauwelijks kennis van de mensenwereld. Mijn favoriete anekdote gaat over een horloge.

‘What does it do?’
‘It tells the time. It tells you when to sleep, to eat….
‘That tiny thing tells you what to do?’.

Diana kijkt met een open blik naar onze maatschappij en weet ze zonder meer de pijnpunten aan te tonen. Waarom zijn wij zo geobsedeerd door tijd? En waarom is er altijd oorlog op aarde? Ze geeft niet op, gaat uit van het goede van de mens en wil altijd iedereen redden. Ook vond ik het erg leuk dat een stukje van de film zich in België afspeelde – al was de tongval erg Hollands haha. Er ging een lachsalvo door de zaal toen er ‘Vlaams’ gesproken werd.

Vechten in bikini

De film staat bol van de actiescènes. We zien geweren, pijl en boog, maar ook echte martial arts. Vooral de moves in slowmotion zijn mij bijgebleven. De vele gevechten deden het bij mij overigens ook weer kriebelen om opnieuw een vechtsport te gaan beoefenen.

Hoewel ik van begin tot eind genoten heb van Wonder Woman heb ik toch ook een aantal bemerkingen. Tof zo’n vrouwelijke superheld, maar moet ze per se zo’n pakje aan om in de aandacht te staan? Het is echt een mega knappe actrice (girlcrush: check), maar ze heeft niet zo’n pakje nodig om te wereld te redden. Het einde vond ik stiekem toch een beetje cliché, alsook het feit dat de Amazones allemaal met zo’n fake accent spraken. De film voelde af en toe ook iets te lang aan. Desalniettemin kwam ik met een wondergoed humeur buiten de cinema!

Wonder Woman is een stoere chick die de wereld met een open vizier tegemoet treedt. Ze wil altijd iedereen redden en komt op voor de zwakkeren. Haar coole moves wisten me te overtuigen, maar wat mij betreft had ze ook gewoon een spijkerbroek mogen dragen. De film zat vol grappen en actie, waardoor ik me geen moment verveelde. Het kon misschien iets korter, maar zo was het ook een prima film.

Wonder Woman

5 reacties

 • Isa Lemaitre

  5 juli 2017 at 21:41

  Vooral de vrouw in de loopgraven sprak een bizarre variant van het ‘Vlaams’. Zelfs het Vlaams van Gal Gadot was beter.
  Het fake accent van de amazones was waarschijnlijk noodzakelijk om het accent van Gal Gadot te verklaren. Het zou wat vreemd zijn als zij de enige amazone was die geen Amerikaans of Brits accent had.

  Reageer

  • Marcia

   6 juli 2017 at 14:18

   Hmm daar heb je een punt. Maar het was gewoon zo obvious fake bij de rest haha :p

   Reageer

 • Evelyne

  6 juli 2017 at 11:14

  Dat is inderdaad de reden waarom alle Amazones een accent hadden, zo viel Gal Gadot niet op en zelf vind ik het ook wel beter, want hoe zouden mensen die nooit contact hebben met de buitenwereld perfect Brits/Amerikaans spreken?

  Anyway, ik was helemaal weg van de film en wat haar outfit betreft: het kon nog veel erger, als je sommige comics uit de jaren ’90 bekijkt… In de film is ze daarmee vergeleken compleet bedekt. Mij stoorde het dan ook niet zo erg, vooral ook omdat ze niet als hypergeseksualiseerd (is dat een woord?) werd voorgesteld. Met dank aan de vrouwelijke regisseur.

  Reageer

  • Marcia

   6 juli 2017 at 14:21

   Ze hoeven voor mij echt niet perfect Amerikaans of Brits te spreken – liever niet zelfs. Die Duitsers praatten ook al zo perfect Engels XD maar ik vond het nu gewoon te veel opvallen waardoor ik af en toe uit het verhaal werd gerukt.

   Reageer

 • dominds

  8 juli 2017 at 15:49

  Fijne recensie, ik ben erg benieuwd naar Wonder Woman!

  Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Oog op de Toekomst is een website vol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction.

© Marcia van der Zwan